суботу, 2 січня 2016 р.

Боднарюк Олександр Васильович

 Боднарюк Олександр Васильович (14 вересня 1979 року село Пригородок Хотинськго району - січень 2015 року, аеропорт Донецька) - молодший сержант 80-ї окремої аеромобільної бригади 3-й батальйон, 9-а рота. Позивний — «бандит». Він вивіз із поля бою смертельно пораненого земляка, повідомив родичів про його загибель, а через два дні із ним зник зв'язок. Військового 80-ї львівської аеромобільної бригади шукали п'ять місяців, після чого його рідним прийшло сповіщення про те, що його ідентифікували за результатами ДНК-експертизи. Увесь цей час Боднарюк був у дніпропетровському морзі, як невідомий солдат. І лише в 18 червня 2015 року його змогли поховати у рідному селі Анадоли.


Родина з села Пригородок переїхала до сусіднього села Анадоли. Там Олександр закінчив загальноосвітню школу. Згодом вступив до Хотинського сільськогосподарського технікуму на факультет механізації сільського господарства. В 2009 році Олександр та Тетяна одружилися. У квітні 2010 року народилася їхня донька Анастасія.


Молодшого сержанта Олександра Боднарюка мобілізували торік улітку. Після навчання на Яворівському полігоні, він вирушив у зону АТО. Під час боїв за Донецький аеропорт «кіборг» на БМП відвозив туди підкріплення, а назад забирав поранених.