четвер, 25 червня 2015 р.

Албулеса Олексій



Албулеса Олексій (1973 (1970?) року народження, село Маршинці Новоселицький район - 25 квітня 2015 року, Львівський військовий шпиталь) - замкомвзоду. Оперативне командування «Захід» оприлюднило причину смерті військовослужбовця.

За його інформацією, Олексій Албулеса, 1970 року народження, був госпіталізований 23 березня, тобто через п’ять днів після прибуття на полігон. Військовослужбовець прибув до лікарні з діагнозом: бронхіальна астма, інфекційно-алергічна форма, персистуючий перебіг важкого ступеня, фаза загострення.

Того ж дня з Рівненського військового госпіталю військового перевели у Військово-медичний клінічний центр Західного регіону у Львові.

25 квітня 2015 року там була зафіксована смерть буковинця. Причина смерті: рецидивуюча недостатність лівого шлуночка, набряк легенів, тромбоемболія легеневої артерії.

За фактом смерті призначено спеціальне розслідування.

Як повідомляє Молодий буковинець, брат Олексія каже, що той до останнього не зізнавався рідним, що погано почувається, а розповів про хворобу вже перед самою смертю. Рідні розповідають, що в Олексія була бронхіальна астма.

Підтверджують інформацію про астму й у військовому комісаріаті. Там кажуть, що цю хворобу виявити складно, якщо людина сама про неї не заявить.

– Я нещодавно говорив із головою Новоселицької військово-лікарської комісії. Він сказав, що пам’ятає цього чоловіка, – говорить обласний військовий комісар Віталій Чурай. – При проходженні медичної комісії скарг на стан здоров’я той не заявляв. У нього була можливість не призиватись, бо мав двох хворих дітей. Та він сам захотів служити. Кажуть, що в нього була астма. Цю хворобу лікареві важко виявити, якщо хворий сам про неї не скаже. А чоловік не говорив, що хворіє. Тому можемо припустити, що він був мобілізований уже з хворобою.

Начальник відділу забезпечення Новоселицького районного військового комісаріату Валентин Безрядін, який їхав за тілом Олексія до Львова, теж каже, що у свідоцтві про вказана смерть причина смерті: двостороннє запалення легенів. Однак остаточний висновок щодо причини смерті буде після проведення судово-медичної експертизи.

Головний лікар Новоселицької районної лікарні Валерій Калараш розповів, що чоловік був здоровим і продемонстрував нам медичну карту Олексія, в якій  є тільки один запис - про укушені рвані рани ока, коли його покусав пес у 2004 році.

Голова лікарсько-військової комісії Новоселицького районного військкомату Василь Сухораб повідомив, що відповідно до наказу, Олексій був оглянутий всіма лікарями і був визнаний лікасько-військовою комісією придатним до служби, причому без обмежень. Також він розповів, що  Олексій сам хотів йти до війська. Про це повідомляє сайт 0372.ua.

Олексій Албулеса в 1987 у віці 14 років став чемпіоном України по дзю-до та майстром спорту, проходив строкову службу в ВДВ. Мобілізований 17 березня 2015 року та якраз закінчував підготовку на полігоні в Рівному в якості замкомвзводу.

У загиблого залишилось двоє дітей.

28 квітня Олексія Албулесу поховали в рідному селі (фото і відео з сайту 0372.ua)