четвер, 25 червня 2015 р.

Конопльов Павло Костянтинович



Павло Костянтинович Конопльов (нар. 1984 року - 14 липня 2014 року, Луганська область) - чернівчанин, солдат 1-го батальйону 2-ї гаубичної батареї 80-ї окремої аеромобільної бригади. Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно), Указ Президента №708/2014
від 8 вересня 2014.

Загинув 13 липня 2014 в бою під Луганськом. Колона військової техніки потрапила у засідку диверсійної групи на повороті з Лутугине на луганський аеропорт та була обстріляна з протитанкової зброї. На місці бою залишились сильно обгорілі тіла, які через кілька діб було доставлено до луганського моргу і згодом ідентифіковано.

12 листопада в Чернівцях на території військової частини А 2582 вул. Московської Олімпіади відбулось прощання із загиблим в зоні АТО військовослужбовцем Павлом Конопльовим.

- Щодня ми спілкувались, дзвонив він, казав, щоб йому не телефонувати. На початку липня ми йому посилку відправили, Павло отримав її 12 липня, якраз на своє свято Петра і Павла, - розповідає батько Костянтин Конопльов. – Він такий був задоволений, у передачі були чоботи, куртка, солодощі. Наступного дня, 13 липня, син подзвонив мені і сказав - ми під Слов’янськом, тату, я уже додому не повернусь. Ми під «градами». І все. Секунди і все. О 21:20 розмова припинилась.

Це був дзвінок додому з бази Орєхово біля Луганська. Загін вирушив на завдання до Луганського аеропорту і потрапив у засідку.

- Я був разом з Павлом. Я досі не вірю, що таке трапилось, - говорить сержант Ярослав Верхоляк. – Ми всі думали, що прорвемось. Почалась перестрілка. Деякі хлопці вискочили і я разом з ними. Не бачив більше Павла. Але вірив, що він десь виживе. Ми там були як брат з братом. Як одне ціле.

Також батьки згадують про проблеми, пов'язані з пошуками сина та ідентифікацією тіла.