четвер, 25 червня 2015 р.

Бузенко Володимир Петрович

Бузенко Володимир Петрович (1988 р.н., село Великий Кучурів, Сторожинецький район - 19 січня 2015 року, Донецький аеропорт) - "кіборг", служив у складі 80-ї бригади, 3-й батальйон,7-ма рота. Позивний - «Італьянець». Останній раз виходив на зв'язок з нового терміналу Донецького аеропорту 19 січня 2015 року о 14:00. Обвал стіни стався того ж дня. Більше трьох місяців тривали експертизи.

З розмов з його військовими товаришами, Володя напередодні 19 січня під час захисту Донецького аеропорту був поранений у ногу, виніс свого бойового командира на безпечну відстань, а сам повернувся назад виконувати завдання, - розповідає заступник Чернівецького обласного комісара по роботі з особовим складом Валерій МОВЧАНЮК. - Потім він був поранений у другу ногу і далі продовжував виконувати завдання. 20 січня був масований наступ сепаратистів на Донецький аеропорт, було підірвано будівлю, де тримали оборону і після того не було жодних зв’язків ні з Володею, ні з іншими військовослужбовцями. Тривалий час він вважався пропалим безвісти. Потім знайшли тіло кіборга і результати ДНК підтвердили, що це Володимир Бузенко. Родичі хотіли вірити, що це не їхній син і довгий час не зважувалися на похорон. Особливо був проти батько. Та нещодавно серце батька, Петра Бузенка, не витримало туги за сином, і він помер від раптового нападу. Тож тепер, поховавши чоловіка, мама Володимира зважилася на похорон сина.


Інформація буде оноволюватись. 

Наразі триває експертиза ДНК батька Володимира, повідомляє портал 0372. Тіло Героя знаходиться в одному з Дніпропетровських моргів. На Буковину Володимира привезуть лише тоді, коли будуть готові результати експертизи  ДНК батька.