четвер, 25 червня 2015 р.

Колотило Олександр Ілліч



Колотило Олександр Ілліч (27 лютого 1979 р., с. Банилів, Чернівецька область - орієнтовно 14 липня 2014 р., м. Лутугине, Луганська область) - старший сержант 2-ї гаубичної батареї 1-го батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України. 13 липня 2014-го від нього був дзвінок додому — приблизно в районі бази Орєхово біля Луганська, повідомив, що вирушив із загоном на завдання, ще один дзвінок увечері того ж дня, повідомив, що по них стріляють з «градів» і живими вони напевно не повернуться. Є певні дані, що автомобіль з військовими горів, але був час урятуватися. Вважався зниклим безвісти. 24 березня 2015 року на сайті Чернівецької ОДА розміщена інформація про те, що Олександра Колотила визнано загиблим.

8 вересня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Олександра Колотила поховали на сільському кладовищі 28 березня 2015 року. Того дня вказаний орден було вручено дружині загиблого Героя Олесі.

У Олександра залишилась дружина і двоє дочок 2003 та 2006 року народження.

Під час похорону місцеві мешканці на колінах проводжали Героя в останню путь

.Спогади (з сайту Вижнцької РДА)

"Олександр Колотило один з перших, хто пішов на Схід обороняти нашу державу від ворога. Відтак пройшов довгий шлях в зоні АТО визволяючи Красний Лиман, Слов’янськ, Сіверськ та інші населені пункти. Олександр загинув під Луганськом. Ідентифікувати тіло вояка змогли не відразу. Рідні Олександра розшукували його, а потім чекали на результати ДНК-експертизи. Лише зараз вони врешті змогли поховати бійця на батьківщині. У вояка залишилася дружина та двоє доньок. Рідні, близькі, знайомі згадують Олександра як турботливого батька, люблячого сина та хорошого брата, надзвичайно скромного та водночас відважного молодого чоловіка, котрий не задумуючись став на захист України заради щасливого майбутнього своїх дітей та всіх нас."